Paasoratorium “Van Liefde Ongekend” met Mannenkoor Lelystad

Op zaterdag 26 maart brengt het Chr. Mannenkoor Lelystad voor de 4e maal het Passie-Paasoratorium “Van Liefde Ongekend” ten gehore in kerkcentrum ‘De Lichtbron’ aan de Pauwenburg 170 te Lelystad. Muziek en tekst zijn geschreven door Johan Bredewout en Hans de Ruiter. Een ensemble uit het Groot Nationaal Strijkorkest met Barbara Kurmann als concertmeester en Johan Bredewout op vleugel verzorgen de begeleiding. Lector is Elly van Wageningen uit Lelystad. Het geheel staat onder leiding van dirigent Bert Moll. Aanvang is 20.00 uur.

Jaarlijks wordt de beroemde Mattheuspassion overal in het land uitgevoerd. In kerken, kathedralen, muziekcentra en theaters wordt het meest bekende werk van Bach door veel mensen beluisterd en door veel zangers en muzikanten ten gehore gebracht.  En ieder jaar wordt daarbij dezelfde muziek en worden dezelfde woorden gespeeld en gezongen. Een mooie traditie.

In Lelystad begint rond hetzelfde thema, n.l. het lijden en sterven van Jezus, een soortgelijke traditie te ontstaan. Niet de uitvoering van de Mattheuspassion, maar met het oratorium “Van Liefde ongekend”.
In het eerste deel “Lam Gods”, wordt de intocht in Jeruzalem, de gevangenneming en de terechtstelling van Jezus verteld. Tussendoor worden door een lector Bijbelpassages, voornamelijk uit het Marcusevangelie, gelezen.
Als belangrijk extra, anders dan bij de Mattheuspassion, eindigt het niet bij het sterven van Jezus, maar wordt in het tweede deel “Christus is waarlijk opgestaan” de opstanding van Jezus bezongen. In het stuk is een aantal bekende paasliederen verwerkt en bij enkele delen wordt het publiek gevraagd mee te zingen.

Het uit 70 leden bestaande Christelijk Mannenkoor Lelystad is het enige mannenkoor in Nederland dat dit stuk uitvoert.
Oorspronkelijk is het geschreven voor gemengd koor, maar op verzoek heeft Johan Bredewout het oratorium voor het Lelystadse mannenkoor aangepast. Van het oratorium is ook een cd-opname gemaakt.

Met het opnieuw uitvoeren van dit prachtige oratorium wil het Christelijk Mannenkoor Lelystad de traditie van Zingend naar Pasen voortzetten.

Kaarten voor het concert kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij de Readshop in de Kroonpassage en evangelische boekhandel De Fakkel in het Lelycentre. Ook kunnen via deze website/Reserveer kaarten/ kaarten worden besteld en telefonisch bij Jaap Rus (0320-243379).

De deuren van ‘De Lichtbron’ gaan om 19.15 uur open. Het concert begint om 20.00 uur.

 

Copyright 2015 Christelijk Mannenkoor Lelystad. | Website door PolyTek