Paasconcert

Op zaterdag 31 maart, de dag voor Pasen,  geeft het Chr. Mannenkoor Lelystad het jaarlijkse Paasconcert in kerkcentrum ‘De Lichtbron’, Pauwenburg 170 in Lelystad. Uitgevoerd wordt het Passie-Paasoratorium ‘Van Liefde Ongekend’, geschreven door Johan Bredewout en Hans de Ruiter. Een ensemble uit het Groot Nationaal Strijkorkest met Barbara Kurmann als concertmeester en Wouter Harbers op de vleugel verzorgen de muzikale begeleiding. Lector is Henk Evink. Het geheel staat onder leiding van dirigent Bert Moll.

Jaarlijks wordt de beroemde Mattheuspassion overal in het land uitgevoerd. Een mooie traditie. In Lelystad is rond hetzelfde thema, n.l. het lijden en sterven van Jezus, een soortgelijke traditie ontstaan met de uitvoering van het Nederlandstalige Passie- en Paasoratorium ‘Van Liefde Ongekend’.
In het 1e deel ‘Lam Gods’ wordt de intocht in Jeruzalem, de gevangenneming en de terechtstelling van Jezus bezongen, afgewisseld met Bijbelpassages, voornamelijk uit het Marcusevangelie.

Anders dan bij de Mattheuspassion eindigt het oratorium niet bij het sterven van Jezus, maar wordt in deel 2 ‘Christus is waarlijk opgestaan’ de opstanding van Jezus bezongen. In het stuk is een aantal bekende Paasliederen verwerkt en bij enkele delen kan het publiek meezingen.

De kerkzaal is vanaf 19.15 uur geopend. Het concert begint om 20.00 uur

Kaarten ad. € 10,00 zijn verkrijgbaar bij ‘De Fakkel’ in het Lelycentre en ‘The Read Shop’ in de Kroonpassage en telefonisch bij Jaap Rus, tel. 0320 – 24 33 79 en alle koorleden of te reserveren via deze website:
– Klik rechts in concertagenda op ‘Paasconcert’ en daarna op ‘Reserveer kaarten’.

Copyright 2015 Christelijk Mannenkoor Lelystad. | Website door PolyTek