Een 25-jarig zangcadeau aan de jarige gemeente

Het was best een beetje spannend. Je bent maanden aan het studeren, oefenen, corrigeren. Maar dan op 10 oktober voor het “eggie’. In een ruimte waar je eigenlijk alleen maar komt om een paspoort, rijbewijs of zoiets op te halen. Voor de jongere koorleden gelukkig nog voor het aangeven van de jongste aanwinst. Maar zingen?? Dat hadden we eigenlijk nog geen van allen daar gedaan.

Het zingen vrijdagavond 9 oktober was de eerste ervaring. Dat ging best wel redelijk. We hadden er zin in, we zagen uit naar de zaterdag. Dan zaterdagmiddag de laatste generale repetitie met orkest, begeleiders en soliste. Dat was wel even anders.

Een geweldige orgel- en pianobegeleiding, een orkest waar je jaloers op wordt en een soliste die de dakplaten aan het trillen brengt.
Dat er bij het koor wat spanning in begon te komen was zeker te merken. En niet te vergeten onze dirigent Bert die het allemaal maar in de hand moet weten te houden. Vuur er in moeten leggen waar dat nodig is en ons temmen als we al te enthousiast worden!

Al ruim voor 19.00 uur komt de bode ons waarschuwen. Er staan zoveel mensen voor de deur of het niet beter is dat ze al binnen komen. Dat gaat echt niet als je de laatste puntjes op de i moet zetten. Dan gaan om 19.15 uur de deuren open en stroomt het publiek binnen. Om 20.00 uur is alles vol, ruim 400 luisteraars, waaronder onze burgemeester mw. Horselenberg.

En? Het was in één woord geweldig! Het gaat te ver om alles hier te beschrijven maar zingen in zo’n omgeving is spannend en vraagt veel van koor, soliste, muzikale begeleiding en zeker van dirigent Bert Moll. Maar het was een geweldige ervaring en het was een cadeau aan de gemeente met een grote muzikale strik. Een cadeau waar we trots op terug kunnen kijken.

Omroep Flevoland heeft TV opnamen gemaakt die rond de kerst worden uitgezonden. We kijken er al naar uit.

Copyright 2015 Christelijk Mannenkoor Lelystad. | Website door PolyTek