Groep_2019

Ontstaan, doelstelling en repertoire

Het Christelijk Mannenkoor Lelystad werd opgericht in januari 1990. Op dit moment heeft het koor plm. 75 enthousiaste leden.

Het koor heeft als doelstelling om door middel van koorzang bij te dragen aan de verkondiging van het evangelie.

Het koor heeft een repertoire opgebouwd aan Nederlandse geestelijke liederen, Negro-spirituals, Engelse, Franse, Duitse, Russische en Latijnse liederen. Elk seizoen worden nieuwe werken aan het repertoire toegevoegd.

Activiteiten

Het koor heeft meerdere cd’s uitgebracht. Daarnaast wordt meegewerkt aan radio- en televisieopnames. Behalve medewerking aan kerkdiensten en uitvoeringen in verzorgingstehuizen geeft het koor jaarlijks meerdere concerten, waaronder Kerstconcerten en het inmiddels traditionele ‘Zingend naar Pasen’ op Stille Zaterdag. Vanaf 2011 is op Stille Zaterdag het Passie- en Paasoratorium ‘Van Liefde Ongekend’ van Johan Bredewout uitgevoerd. Er wordt daartoe wekelijks op woensdagavond gerepeteerd.

Bijzondere optredens

Het koor heeft in de afgelopen jaren opgetreden bij de DOMUS concerten in Dronten, Bolsward, Bussum, Steenwijk en Edam met medewerking van Jan Vayne (piano), Henk Strootman (orgel) en de bariton Rob van Surksum.

Vanaf 2009 werkt het koor jaarlijks mee aan een kerstviering in de BASILIEK van OUDENBOSCH, met Henk Strootman en andere medewerkenden. Vanaf 2013 vindt deze kerstviering plaats in de Joannes de Doperkerk in Klundert.

Vanaf 2011 heeft het koor samen met het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ en het Chr. Mannenkoor ‘Con Forza’ uit Woerden een uniek Kerstconcert met 300 mannenstemmen verzorgd in theater Vredenburg in Utrecht Leidsche Rijn.

Een ander hoogtepunt was het bevrijdingsconcert in de Laurenskerk te Rotterdam op 5 mei 2011 met weer die 300 mannenstemmen en de medewerking van Jan Vayne en Johan Bredewout (piano), Henk Strootman en André de Jager (orgel), Arjan en Edith Post (trompet), Barend Wiltjer (tenor), Henk Brouwer (bariton) en Willemijn (sopraan), Het geheel werd ondersteund door het Groot Nationaal Strijkorkest met Martin de Deugd als concertmeester.

In 2013 heeft het koor meegewerkt aan een TV-opname van ‘Nederland Zingt’ van de EO in de Martinikerk in Bolsward.

Voorbeelden

Meer muziek

Nooit alleen

1

Sta op! Een morgen ongedacht

2

Heer ik kom tot U

3

Denk aan mij

4

Er is een heuvel ver van hier

5

Heilig, heilig, heilig

6

Heere, God en Koning

7

Nader mijn God, bij U

8

Bert Moll (dirigent)

Dirigent Bert Moll werd geboren op 23 juli 1955. Hij begon zijn muzikale loopbaan al op jeugdige leeftijd. Aanvankelijk legde hij zich uitsluitend toe op het orgelspel. Sinds 1972 is hij organist van de Zenderkerk in Huizen.

Vanaf 1978 specialiseerde hij zich in koormuziek en wist hij zijn naam als koordirigent te vestigen.

Harry Hamer (vaste begeleider)

kerst 2009 harry hamer agora

Harry Hamer werd op 4 maart 1956 geboren te Kampen en werd daar op zijn 16e benoemd tot organist van de Gereformeerde Nieuwe Kerk.

Zijn eerste orgellessen ontving hij aan de Gemeentelijke Muziekschool in Kampen van Henk Sleurink, die als organist aan dezelfde kerk was verbonden.

Repetities

Het koor telt plm. 75 leden, nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom. De repetities worden gehouden op de woensdagavond en vinden plaats in kerkcentrum ‘Het Lichtschip’, Gondel 19 – 01 te Lelystad. Wilt u eens komen luisteren of meezingen kom dan gerust vrijblijvend naar onze repetitieavond. We repeteren van 19:45 uur tot 22:00 uur. De eerste repetitieavond in het nieuwe seizoen is woensdag 26 augustus 2015.

Copyright 2015 Christelijk Mannenkoor Lelystad. | Website door PolyTek