Een uitje om nooit te vergeten!

De vooruitzichten voor zaterdag 5 september 2015 gaven harde wind, storm en regen aan. Kortom, geen dag om direct aan een mooi zeiltochtje te denken en al helemaal niet aan het meenemen van zonnebrandcrème. Een goed humeur, dat ging nog wel, maar toch vooral paraplu’s, regenjackjes en dikke sokken.

Hoe anders kan het lopen!!

Het Christelijk Mannenkoor Lelystad viert met een zeiltocht haar 25-jarig jubileum. Met opening, zoals hiervoor is weergegeven, zou je denken, sneu dat ze net op die dag dit uitje hebben gepland. Maar terugkijkend op de dag past er maar één woord: GEWELDIG!!

Velen zullen het niet willen geloven, maar het weer was bijna perfect. Mooie wind om te varen en te zeilen, prachtige wolken afgewisseld met mooie blauwe luchten, in de verte een verloren bui. Wat een plaatjes, wat een sfeer, wat een plezier en gezellig dat het was. De kleine 100 opvarenden van de driemaster zeilbark Stedemaeght hebben gigantisch genoten. De tocht van Lelystad Bataviahaven naar Hoorn werd op de motor gedaan (pal tegen de wind in en toch op tijd in Hoorn aankomen). Er waren er die ook toen al graag gezeild hadden maar dan hadden we al laverend Hoorn pas laat in de middag kunnen bereiken.

Nu waren we daar op een tijdstip dat de dames ook nog mooi even een winkeltje mee konden pikken in de leuke en sfeervolle binnenstad van Hoorn.

Maar dan de terugtocht. De haven nog maar net verlaten en daar gingen de zeilen bol en de motor uit. De lezer kan zich vast voorstellen wat dat betekent van 100 meter afstand. De driemaster met flink wat zeil, prachtige Hollandse luchten, een leuke groep opvarenden! Wat is Lelystad dan opeens weer snel dichtbij. We wilden allemaal wel dat het een uurtje verder lag!

Ondertussen heerlijk eten aan boord, gezellig bijpraten met een drankje. Ervaringen van 25 jaar uitwisselen, mannen en vrouwen hadden heel wat te vertellen en lachen. Soms ook deelde men het verdriet en goede herinneringen. Echt een geweldige dag om op terug te zien. Wie zou niet bij het Christelijk Mannenkoor Lelystad willen horen? Dat heb je wat om naar uit te zien als ze in de toekomst 50 jaar hoop te bestaan!

Een blijde zanger en tevreden opvarende!

Copyright 2015 Christelijk Mannenkoor Lelystad. | Website door PolyTek