Bert Moll

Dirigent Bert Moll werd geboren op 23 juli 1955. Hij begon zijn muzikale loopbaan op jeugdige leeftijd. Aanvankelijk legde hij zich uitsluitend toe op het orgelspel. Sinds 1970 is hij organist van de Hervormde Gemeente in Huizen. Die functie vervult hij tot op heden met veel toewijding.

Vanaf 1978 specialiseert hij zich in koormuziek en heeft hij zijn naam als koordirigent weten te vestigen. Door zijn vakmanschap en muzikaliteit, maar ook zeker door zijn liefde voor het geestelijk lied groeien de koren welke onder zijn leiding staan letterlijk en figuurlijk. Bert weet zijn koren tot op grote hoogte te laten presteren, of het nu gaat om een eenvoudig geestelijk lied, of om grote klassieke werken van bekende componisten. Motivatie heeft voor hem alles te maken met emotie, zei hij eens in een interview.

Sinds 15 augustus 2007 is Bert Moll dirigent van het ruim 70 leden tellende Christelijk Mannenkoor Lelystad. Enkele andere bekende koren van Bert Moll zijn Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”, de Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen en Chr. Mannenkoor Con Forza uit Woerden. Ook is hij dirigent van het Groot Nationaal Strijkorkest.

Naast musicus is Bert Moll zelfstandig producer en is hij verantwoordelijk is voor hoogwaardige geluids- en beelddragers van muziek met een christelijke ondertoon. In deze hoedanigheid zijn er talrijke producties van zijn hand verschenen.

Bert Moll werd mede voor zijn veelzijdige muzikale activiteiten in 2004 koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In 2012 werd hem samen met het Urker Mannenkoor “Hallelujah” de Zilveren duif Award toegekend voor het beste album in de categorie Gewijde Muziek.

Copyright 2015 Christelijk Mannenkoor Lelystad. | Website door PolyTek