Passie-Paas-Oratorium ‘Van Liefde Ongekend’

Op zaterdag 15 april wordt voor de 5e maal het indrukwekkende Passie-Paas-Oratorium door het Chr. Mannenkoor Lelystad uitgevoerd in kerkcentrum ‘De Lichtbron’, Pauwenburg 170 te Lelystad. Aan het concert wordt meegewerkt door Lennart Morree, vleugel en het Het Groot Nationaal Strijkorkest met concertmeester Barbara Kurmann. Het geheel staat onder leiding van dirigent Bert Moll.

In Lelystad begint rond het lijden en sterven van Jezus, met het uitvoeren van het oratorium ‘Van Liefde Ongekend’, een soortgelijke traditie te ontstaan als met het jaarlijks uitvoeren van de beroemde Mattheuspassion in andere steden.
In het 1e deel ‘Lam Gods’, wordt de intocht in Jeruzalem, de gevangenneming en de terechtstelling van Jezus verteld. Tussendoor worden door lector Elly van Wageningen, Bijbelpassages, voornamelijk uit het Marcusevangelie, gelezen. In het 2e deel “Christus is waarlijk opgestaan’ wordt de opstanding van Jezus bezongen. In dit deel is een aantal bekende paasliederen verwerkt en bij enkele delen wordt het publiek gevraagd mee te zingen. Van het oratorium is ook een cd-opname gemaakt.

De kerkzaal is vanaf 19.15 uur geopend. Het concert begint om 20.00 uur.
Kaarten ad. € 12,50 zijn vanaf vrijdag 24 maart verkrijgbaar bij:
– Evangelische boekhandel ‘De Fakkel’ in het Lelycentre;
– Boekwinkel “The Readshop’in de Kroonpassage;
– Telefonisch bij Jaap Rus, tel. 0320 – 243379;
– via reservering op deze website: Klik rechts in concertagenda op:
‘Passie-en Paasconcert’ en daarna op ‘Reserveer kaarten’;
– leden van het Chr. Mannenkoor Lelystad
– en ‘s avonds aan de zaal (indien nog voorradig).

 

Copyright 2015 Christelijk Mannenkoor Lelystad. | Website door PolyTek