Benefietconcert voor Tjsernobylkinderen

Op vrijdag 3 maart geven twee grote koren uit Lelystad en Huizen van dirigent Bert Moll een benefietconcert voor de Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Lelystad. Het Christelijk Mannenkoor Lelystad en de Christelijk Koorvereniging ‘Deo Juvante’ uit Huizen en de jonge violiste Emy Schraverus werken aan het concert mee. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in kerkcentrum ‘De Lichtbron’ aan de Pauwenburg 170 te  Lelystad. Harry Hamer begeleidt de beide koren op het orgel. Toegang is gratis. De opbrengst van de collecte is bestemd voor de Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Lelystad.

Stichting Hulp Tsjernobylkinderen
De Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Lelystad is op dit moment weer bezig met het uitnodigen van 20 kinderen uit Wit-Rusland. Het is de bedoeling dat ze vanaf 31 maart voor een periode van 7 weken in Lelystad verblijven. De kinderen worden twee aan twee in gastgezinnen geplaatst die zich vooraf bij de Stichting hebben aangemeld. Met de kinderen komen ook twee onderwijzeressen mee waarvan één goed Engels spreekt. Overdag gaan ze gedurende deze 7 weken in Lelystad naar school.
Ze komen uit de regio Klimovichi in Wit-Rusland en hebben nog steeds gezondheidsklachten t.g.v. de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl (26-4-1986). Ze zijn niet ernstig ziek, anders zouden ze het land niet uit mogen, maar hebben vaak klachten in de vorm van chronische hoofdpijn.
Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hun gezondheid na een verblijf van 2 maanden bij ons sterk is verbeterd. Ze bouwen een reserve op voor 6 maanden tot een jaar. Chronische hoofdpijn komt niet of in mindere mate terug.

Koren
Het 75 leden tellende Christelijk Mannenkoor Lelystad wil graag meewerken aan deze avond. Ze doen dat samen met de 110 leden tellende Christelijke Koorvereniging ‘Deo Juvante’ uit Huizen. Dit al 65 jaar bestaande koor staat ook onder leiding van de Lelystadse dirigent Bert Moll. Beide koren geven jaarlijks concerten rond Pasen en Kerst en werken mee aan kerkdiensten en optredens in verzorgingshuizen.

Programma
Naast de eigen presentaties van de koren geeft Harry Hamer een orgelsolo. Ook is de jonge zeer getalenteerde violiste Emy Schraverus aanwezig. Koorzang, instrumentale intermezzo’s en samenzang zullen ervoor zorgen dat het een zeer afwisselend concert wordt. De kerkzaal is vanaf 19.15 uur geopend. Het concert begint om 20.00 uur.

Copyright 2015 Christelijk Mannenkoor Lelystad. | Website door PolyTek